Zilele Sfântului Ladislau, Oradea, 2021

“Fetele sunt îngeri” - spectacolul ansamblului Operettissimo

Vineri, 25 iunie, ora 18:30 

Loc: Cetatea Oradea, Curtea folk (Curtea Palatului Princiar)

Organizator: Asociația Szent László

 

“Fetele sunt îngeri” este o gală de operetă și muzică de revistă care va aduce pe scena Zilelor Sfântului Ladislau ansamblul Operettissimo.

Ansamblul Operettissimo este un invitat constant al Zilelor Sfântului Ladislau, având un succes enorm după fiecare reprezentație. Ansamblul este compus din patru soliști ai Operei Maghiare din Cluj-Napoca, doi violoniști și un pianist.

„Muzica este unul din fundamentele culturii noastre, iar printre acestea se numără și opereta maghiară, care a fost declarată de Parlamentul Ungar brand național în 2013. În cunoștință de cauză, Ansamblul Operettissimo s-a angajat acum câțiva ani să răspândească live, cu demnitate, acest gen de muzică în cât mai multe orașe locuite de etnici maghiari. Ansamblul Operettissimo din Cluj-Napoca consideră că răspândirea culturii muzicale maghiare este importantă și de aceea, susține spectacole la diferite evenimente” – afirmă ei.

Până acum, au reușit să popularizeze opereta maghiară prin aproape 300 de spectacole, în sute de localități din cinci țări.

Share