Zilele Sfântului Ladislau, Oradea, 2021

Cântă Orașul în fiecare zi

Seria de recitaluri Cântă Orașul vă așteaptă la Zilele Sfântului Ladislau zilnic, de luni, 21 iunie până duminică, 27 iunie. 

Iată programul recitalurilor:

LUNI, 21 IUNIE

18:00 Concert de muzică veche susținut de ansamblul Concerto Spiralis

Loc: Biserica Reformată din Șișterea
Organizator: Asociația Szent László, Parohia Reformată Șișterea

Din program: Musica del '600 D. Castello, G. P. Cima, G. Picchi, G. Frescobaldi, M. Uccellini și alte opere contemporane. Ansamblul Concerto Spiralis a fost înființat de Hunyadi Koppány în anul 2012, după revenirea sa de la studii din Italia. Scopul ansamblului este popularizarea muzicii vechi de calitate, dovedind că această muzică, care a supraviețuit secolelor, este vie și de actualitate și azi dacă notele sunt interpretate cunoscând limbajul vremii respective. În repertoriul ansamblului regăsim perioada dintre mijlocul secolului al XVI-lea și mijlocul secolului al XVIII-lea.

MARȚI, 22 IUNIE

19:00 Concert de muzică veche susținut de ansamblul Transylvania Barokk

Loc: Catedrala Romano-Catolică
Organizator: Asociația Szent László

De la înființarea sa (1995), Ansamblul Transylvania Barokk își dedică activitatea interpretării muzicii baroce, în special a celei locale. Cu ajutorul copiilor fidele ale instrumentelor baroce, ansamblul a interpretat și muzică transilvăneană contemporană, fiind primul care a interpretat lucrări de Hans Peter Türk, Dan Voiculescu, Adrian Borza, Cornel Ţăranu și Adrian Pop. Pe parcursul activității sale, ansamblul a susținut peste 500 de concerte, inclusiv în mai multe locuri din străinătate. Toți membrii ansamblului sunt absolvenți ai Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, care au continuat în străinătate cu studii masterale sau alte cursuri de măiestrie. Pe lângă acestea, ansamblul are și o vastă activitate concertistică de talie europeană, concertând și cu alte ansambluri camerale. Majó Zoltán & Szabó Mária – fluiere, Türk Erich – clavecin

MIERCURI, 23 IUNIE

20:00 SUMMER, concert susținut de ansamblul Oradea Wind Ensemble

Dirijor: Lorenzo Moroni, Solistă: Nagy Tímea

Loc: Cetatea Oradea, Teatrul de Vară
Organizator: Asociația Szent László

Program: Village People: YMCA, George Gershwin: Summertime, Paul Murtha: Aretha Franklin, the Queen of Soul, Jerry Nowak: Frank Sinatra in Concert, Ron Sebregts: Abba Gold, James Brown: I Got You, Michael Brown: Tribute to Whitney Houston, Adele: Skyfall, Herb Alpert: Tijuana Brass in Concert, Astor Piazzolla: Libertango, Michael Buble: Sway, John Tatgenhorst: Latin Celebration.

JOI, 24 IUNIE

19:00 Concert susținut de cvintetul Transilvania Philharmonic Brass

Loc: Centrul Bisericesc Reformat Lorántffy Zsuzsanna (Piața Libertății, nr. 40)
Organizator: Asociația Szent László

Cvintetul de suflători este format din muzicieni ai Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca. Ei au un repertoriu foarte bogat și divers, în cadrul căruia se regăsesc bucăți începând din perioada barocă până în secolul XXI. Nici muzica de film sau jazzul nu lipsesc din recitalurile Transilvania Philharmonic Brass. Cvintetul a concertat adesea în cadrul unor evenimente culturale clujene.

VINERI, 25 IUNIE

19:00 Cântă orașul: recital susținut de pianistul Zoltán Thurzó

Loc: Centrul Bisericesc Reformat Lorántffy Zsuzsanna (Piața Libertății, nr. 40)
Organizator: Asociația Szent László

Pe parcursul serii va interpreta, printre altele, opere de Franz Liszt, Béla Bartók, Frédéric Chopin, Franz Schubert și Ennio Morricone.

SÂMBĂTA, 26 IUNIE

19:00 Recital susținut de Ansamblul de muzică veche Codex

Loc: Centrul Bisericesc Reformat Lorántffy Zsuzsanna (Piața Libertății, nr.40)
Organizator: Asociația Szent László

Ansamblul de muzică veche Codex a fost înființat în toamna anului 1996 și este format din profesori de muzică și elevi din Sfântu Gheorghe, Brașov și Miercurea Ciuc. Ei interpretează în principal muzică cultă maghiară, în special transilvăneană, respectiv europeană din sec. XV-XIX pe instrumente de epocă și în stil interpretativ autentic.

DUMINICĂ, 27 IUNIE

19:00 Concertul corurilor reunite Lautitia

Loc: Biserica Reformată Orașul Nou (strada Primăriei)
Organizator: Casa Partium, Debrețin, Asociația Szent László

Dirijorul corurilor este József Nemes din anul 2006, fiind denumite de atunci: Corurile Reunite Lautitia. Membrii corurilor reunite sunt: corul de copii Lautitia, corul mixt de tineret Lautitia și corul de cameră Lautitia. Membrii fiecărui cor au studiat la aceeași școală generală și anume la Școala Generală Greco-Catolică Sfântul Efrem di Debrețin, cunoscută în trecut sub denumirea de Școala Generală Júlia Bányai. Corurile sunt cunoscute la nivel național și internațional, câștigând numeroase concursuri și fiind premiate la diferite festivaluri.

Informații importante

La recitalurile desfășurate în interior are acces toată lumea, indiferent de teste sau vaccin, însă numărul de locuri este limitat, astfel că accesul se va face în ordinea sosirii. La intrare vă va fi măsurată temperatura, vă veți dezinfecta mâinile, iar în timpul evenimentului veți purta mască și veți păstra distanța de 1,5 metri.

Recitalul muzicienilor de la Oradea Wind Ensemble va avea loc la Teatrul de Vară din Cetatea Oradea, astfel că în cadrul său se aplică reglementările valabile pentru evenimentele în aer liber. În consecință, accesul este permis persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii evenimentului, persoanelor care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii evenimentului.

Documentele necesare pentru acces sunt: adeverința de vaccinare sau care certifică rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen (pe hârtie sau pe telefon) și cartea de de identitate.

Share